دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 خرداد 1399 - 12:09
هفتمین شب شورش در آمریکا؛

ترامپ معترضان را اراذل خواند و دستور برخورد سرسختانه با آن‌ها را صادر کرد/شوکه‌شدن رسانه‌ها از عکس یادگاری رئیس‌جمهور 

ترامپ با انتقاد از ضعف فرمانداران در کنترل اوضاع، معترضان به قتل سیاه‌پوست آمریکایی را اراذل نامید و از شهرداران و فرمانداران خواست با آن‌ها سرسختانه برخورد کنند.
کد خبر : 493417
white-house-protests-1-sh-rc-200531_hpMain_16x9_1600.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، آمریکا دستخوش تظاهرات ضد نژادپرستی است که از نظر گستردگی و سطح خشونت در نیم قرن اخیر سابقه نداشته است. ویرانی و خشونت‌هایی که یادآور ناآرامی‌های ۵۲ سال پیش است، در زمان ترور «مارتین لوترکینگ»، قهرمان مبارزه با تبعیض نژادی. به‌دنبال مرگ «جورج فلوید»، سیاه‌پوست آمریکایی بسیاری از شهرهای بزرگ آمریکا در روزهای گذشته شاهد اعتراضاتی بوده‌اند. رسانه‌های آمریکا وسعت و شدت ناآرامی‌های چند روز گذشته در این کشور را در چند دهه اخیر بی‌سابقه قلمداد کرده‌اند، تا حدی که دامنه آن به اطراف کاخ سفید کشیده شده است.


در این میان رسانه‌های آمریکایی گزارش کردند دونالد ترامپ به‌دنبال سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات مسالمت‌آمیز تظاهرکنندگان در مقابل کاخ سفید است و این موضوع را در سخنرانی شب گذشته خود در کاخ سفید مطرح کرد. در این راستا ارتش آمریکا به حالت آماده‌باش درآمد. نیویورک‌تایمز گزارش کرد که یک فروند بالگرد نظامی بلک‌هاوک ارتش آمریکا دوشنبه شب بالای سر تظاهرکنندگان در واشنگتن مانور داد. این تاکتیکی است که معمولاً جت‌های جنگنده در مناطق جنگی برای ترساندن و فراری دادن شورشی‌ها انجام می‌دهند. رسانه‌های آمریکایی اقدام رئیس‌جمهور آمریکا را شوک‌آور توصیف کردند که به‌دنبال گرفتن عکس یادگاری با انجیل مقابل کلیسای نزدیک کاخ سفید اتخاذ شده است.


بیشتر بخوانید:


هزاران نفر را بازداشت و تظاهرات را به‌شدت سرکوب خواهیم کرد


ترامپ در سخنرانی خود با شرم‌آور توصیف کردن تظاهرات مردم در واشنگتن و اطراف کاخ سفید هشدار داد که دستور منع آمدوشد به‌سختی در این شهر اجرایی خواهد شد. وی همچنین هشدار داد متخلفانی که در خیابان‌ها بمانند بازداشت خواهند شد و مطابق قانون با آن‌ها برخورد خواهد شد.


دونالد ترامپ


عکس یادگاری ترامپ با انجیل مقابل کلیسای نزدیک کاخ سفید در میانه آشوب‌ها


رئیس‌جمهور آمریکا هماهنگ‌کنندگان ناآرامی‌ها و به‌زعم خود «وحشت و ترور» را به برخورد شدید قانونی ازجمله زندانی طولانی‌مدت تهدید کرد و گفت: هم‌اکنون که با شما حرف می‌زنم،‌ دستور داده‌ام هزاران هزار سرباز کاملاً مسلح و نیروهای انتظامی برای کنترل اغتشاشات، غارت‌ها و آسیب رساندن به اموال عمومی و خراب کردن مکان‌های عمومی به خیابان‌ها اعزام شوند.


ترامپ پس از پایان سخنرانی‌اش پیاده به همراه وزیر دفاع آمریکا، وزیر دادگستری، سخنگوی کاخ سفید، مشاور امنیت ملی آمریکا و تعدادی دیگر از مقامات در میان حفاظت چند لایه نیرو‌های امنیتی از کاخ سفید خارج شد، از درون پارکی که تا چند دقیقه قبل از آن مملو از معترضان بود عبور کرد و مقابل کلیسای «جان اپیسکوپال» ایستاد و کتاب انجیل را جلوی دوربین‌ها بالا گرفت. این در حالی است که پیش از رفتن ترامپ و همراهانش به سوی این کلیسا نیرو‌های امنیتی با استفاده از گاز اشک‌آور و باتوم شهروندان معترضی را که خارج از کاخ سفید تظاهرات مسالمت‌آمیز برپا کرده بودند، متفرق کردند.





آمادگی ارتش آمریکا برای استقرار در شهرها


رئیس‌جمهور آمریکا با انتشار چند توئیت در حساب کاربری خود از وزارت دادگستری و اف‌بی‌آی خواست درباره مرگ جورج فلوید تحقیق کنند. وی از معترضان به‌عنوان «اراذل» نام برد و از شهردارها و فرمانداران خواست با آن‌ها سرسختانه برخورد کنند. ترامپ همچنین در گفتگو با فرمانداران ایالت‌های مختلف از آنچه به‌گفته او «ضعف آن‌ها در کنترل اوضاع پس از قتل جورج فلوید» است، انتقاد کرد.


ترامپ گفت: واشنگتن در کنترل است، اما قصد داریم نظارت بیشتری اعمال، هزاران نفر را بازداشت و بسیار قوی سرکوب کنیم. ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی از روز گذشته تاکنون نشان می‌دهند که ارتش آمریکا بارها با خشونت و استفاده از گاز اشک‌آور به تجمع مسالمت‌آمیز تظاهرکنندگان مقابل کاخ سفید  حمله‌ور شد و آن‌ها را از محل متفرق کرد. این اقدام در حالی است که روز گذشته رسانه‌های آمریکایی خبر داده بودند وی به همراه خانواده‌اش از ترس خشم معترضان مقابل کاخ سفید به پناهگاهی در زیر زمین کاخ سفید رفته بود. ترامپ پس از آرام شدن اوضاع به درون کاخ‌ سفید آمد و با قرار گرفتن مقابل دوربین اعلام کرد آماده است ارتش را برای کنترل تظاهرکنندگان به ایالت‌ها بفرستد.


دونالد ترامپ


این در حالی است که پس از تصمیم ترامپ، نیروهای گارد ملی (ارتش) آمریکا در شهر واشنگتن و در اطراف کاخ سفید مستقر شده‌اند و نشریه «Government Executive» گزارش کرد: برای نخستین‌بار در 25 سال اخیر زندان‌های فدرال آمریکا در رابطه با ناآرامی‌ها در کشور به‌دلیل کشته شدن جورج فلوید به دست پلیس بسته شدند.


دفتر زندان‌های آمریکا از 122 شعبه در سراسر این کشور تشکیل شده است که در آن‌ها 165 هزار و 500 زندانی در حبس هستند و 37 هزار کارمند کار می‌کنند. طبق اعلامیه مرکز زندان‌های فدرال آمریکا، این اقدامات تا زمانی که ناآرامی‌ها در کشور ادامه یابد رعایت خواهند شد.


نکته قابل تأمل اعتراضات اخیر آن است که تظاهرات مردم آمریکا به محلی برای کسب رأی انتخاباتی تبدیل شده است و دراین‌راستا تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد جو بایدن، رقیب انتخاباتی ترامپ تلاش می‌کند با ابراز همدردی با سیاه‌پوستان آرای آن‌ها را به سوی خود جلب کند. وی برای نیل به این هدف در میان معترضان آمریکایی ظاهر شده است.


جو بایدن


جو بایدن، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حال همدردی با یک سیاه‌پوست


پلیس آمریکا قاتل است


پزشکی قانونی مینیاپولیس نتیجه بررسی‌های خود را در زمینه مرگ فلوید به‌طور رسمی اعلام کرد و مرگ وی را قتل خواند. در گزارش دفتر پزشکی قانونی مینیاپولیس علت مرگ جورج فلوید «ایست قلبی-ریوی بر اثر بازداشت فیزیکی و فشار به گردن» اعلام شده است.


نتیجه این گزارش رسمی در تعارض با گزارش پلیس مینیاپولیس است که پیش‌تر گفته بود نشانی از خفگی ناشی از فشار گلو یا تلاش برای خفه‌کردن مشاهده نشده است. با وجود این، در گزارش پزشک قانونی آمده که فلوید از ناراحتی قلبی و عوارض مصرف مواد مخدری چون فنتانیل و متاآمفتامین رنج می‌برده است.


وکیل خانواده فلوید می‌‎گوید که این خفگی نه‌تنها بر اثر فشار زانوی «درک شاوین»، افسر سابق پلیس بر گردن روی داده، بلکه نتیجه فشار زانوهای دو مأمور پلیس دیگر بر پشت و کمر جورج فلوید نیز بوده است. «مایکل بیدن»، کارشناس سابق پزشکی قانونی شهر نیویورک و یکی از دو کارشناس استخدام شده از سوی خانواده جورج فلوید گفت: علت مرگ از نظر من خفگی ناشی از فشار وارد شده به گردن است؛ فشاری که راه رسیدن اکسیژن به مغز را گرفت، همچنین فشار به کمر نیز موجب اختلال در تنفس متوفی شده است.


این دو پزشک در بیانیه‌ای که وکلای حقوقی خانواده فلوید عصر دوشنبه صادر کردند، مرگ جورج فلوید را «قتل» خواندند.


ترامپ، عامل شیوع کرونا در آمریکا


تظاهرات سراسری آمریکا در حالی به اوج خود نزدیک می‌شود که مقامات بهداشتی این کشور بارها در زمینه عادی شدن اوضاع قرنطینه در ایالت‌های مختلف هشدار داده و برخی فرمانداران نیز با تصمیم ترامپ برای بازگشایی شهرها مخالفت کرده بودند. «اندرو کومو»، فرماندار نیویورک گفت: ما در آستانه بازگشایی شهر نیویورک در هفته آینده هستیم، ولی اکنون شاهدیم در چند شب گذشته تجمعات گسترده‌ای برگزار شد که می‌تواند موجب گسترش شیوع بیماری کووید-۱۹ شود. «کیشا لنس باتومس»، شهردار آتلانتا نیز درباره شیوع ویروس کرونا در جریان این اعتراضات ابراز نگرانی کرده است.
کارشناسان بهداشتی با ابراز نگرانی از جریان به وجود آمده که مسبب آن تصمیمات غلط رئیس‌جمهور آمریکاست، می‌گویند: در این تجمعات افراد در فاصله نزدیک می‌ایستند، شعار سر می‌دهند، فریاد می‌زنند و همین باعث پخش شدن ویروس کرونا در فضا و انتقال آن می‌شود.


تظاهرات آمریکا


تظاهرات سراسری آمریکا


از تماس‌های دیپلماتیک تا تظاهرات ضد نژادپرستی در سایر نقاط جهان


با افزایش خشونت پلیس آمریکا علیه شهروندان این کشور، ابراهیم کالین سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه در تماس تلفنی با «رابرت اوبراین»، مشاور امنیت ملی آمریکا در زمینه تظاهرات اخیر در آمریکا در اعتراض به قتل یک شهروند سیاه‌پوست و نیز مبارزه با تروریسم گفتگو کردند.


آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز خواستار خویشتنداری مسئولان آمریکا در مقابله با تظاهر‌کنندگان در این کشور شد. استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد از آمریکایی‌هایی که در حال اعتراض به نابرابری‌های نژادی هستند نیز خواست این کار را به صورت مسالمت‌آمیز انجام دهند. 


گوترش


آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد


وی در جمع خبرنگاران گفت: گلایه‌ها باید شنیده، اما اعتراضات باید به روش مسالمت‌آمیز بیان شوند و مسئولان باید در مقابله با تظاهر‌کنندگان خویشتنداری به خرج دهند. در آمریکا همانند هر کشور دیگری در دنیا، تنوع، منبع ثروت است و تهدید به شمار نمی‌رود.


همچنین ده‌ها نفر از مردم با حضور در اعتراضات سکوت مقابل سفارت آمریکا در پاریس بر زمین زانو زدند و با فلوید، شهروند رنگین‌پوست آمریکایی که با خشونت پلیس آمریکا به قتل رسید، ابراز همبستگی کردند. بیشتر تظاهرکنندگان که با توجه به شیوع ویروس کرونا، ماسک بر صورت و لباس‌های سیاه بر تن داشتند، پلاکاردهایی با شعارهای «نژادپرستی ما را خفه می‌کند»، «عدالت برای فلوید» و «من نمی‌توانم نفس بکشم» در دست داشتند. «دومینیک سوپو»، رئیس گروه ضد نژادپرستی فرانسه که به سازماندهی این اعتراض کمک کرده است، می‌گوید: فلوید در آمریکا قربانی جنایت و قتلی نژادپرستانه به دست پلیس شده است.


معترضان در بیانیه‌ای خواستار همبستگی گروه‌های ضد نژادپرستی در فرانسه علیه قتل فلوید شدند تا به این وسیله جنایت پلیس آمریکا را محکوم کنند.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب